Plofkraak bij pinautomaat

vrijdag 6 mei 2016

Lelystad - De politie is op zoek naar een derde verdachte van een plofkraak in de nacht van 5 op 6 mei bij een pinautomaat op de Weversstraat. Een 24-jarige en een 32-jarige man, beiden uit Lelystad, werden kort na de kraak in de omgeving aangehouden.

Rond 05.00 uur kreeg de politie de melding van explosies bij de pinautomaat. Met meerdere eenheden ging zij snel ter plekke. Nabij de Polderdreef zagen agenten de twee verdachten op een scooter met hoge snelheid rijden. Zij voldeden aan het doorgegeven signalement. De agenten wist de bestuurder tot stoppen te dwingen en hield beiden aan op verdenking van betrokkenheid bij de plofkraak.

Voor zover nu bekend is er bij de plofkraak geen buit meegenomen. Door de kracht van de explosies raakte de pui van het pand ontzet. Niemand raakte hierbij gewond.

Signalement

Bij de kraak zou ook een derde persoon betrokken zijn. Ondanks een uitgebreide zoekactie met onder andere inzet van de politiehelikopter werd deze persoon niet meer in de omgeving aangetroffen. Hij is vermoedelijk te voet gevlucht en droeg donkere kleding en een capuchon op het hoofd.

De politie zoekt getuigen of personen met meer informatie. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de recherche in Lelystad via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lelystad | 112 alarmeringen Lelystad | Goedkoop Tanken in Lelystad | Supermarkten in Lelystad | Weerbericht Lelystad