Aanhoudingen en doorzoekingen in Nederland en Belgi in Flevolands rechercheonderzoek

woensdag 29 februari 2012

Bij een gecombineerd rechercheonderzoek van de Regionale Recherche Dienst en Belgische opsporingsdiensten zijn dinsdag drie mannen in Lelystad en negen verdachten in Belgi aangehouden. In Lelystad, Dronten en Haarlem vonden voor het Nederlandse onderzoeksdeel doorzoekingen plaats. Op n locatie in Flevoland werd een zeer professionele ondergrondse kwekerij aangetroffen. De recherche nam diverse goederen, waaronder duizenden euro s contant geld, drie personenauto s en spullen voor kweek en kwekerijinrichtingen in beslag. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

De RRD deed in samenwerking met de basiseenheden van Lelystad en het regionaal co rdinatiepunt aanpak hennepteelt onderzoek naar georganiseerde hennepcriminaliteit. In dit onderzoek kwamen behalve de drie verdachten uit Lelystad ook Belgische verdachten in beeld. Het onderzoeksteam werkte nauw samen met de Belgische opsporingsdiensten waarbij dinsdag het net zich om de verdachten sloot en de teams in actie kwamen. De drie verdachten, 27, 55 en 57 jaar, zijn op verschillende locaties in Lelystad aangehouden. Gelijktijdig kwamen in Belgi de Federale Gerechtelijke Politie en recherchediensten in actie waarbij negen verdachten werden aangehouden. In totaal werden in Lelystad, Dronten en Haarlem acht locaties doorzocht. Bij de doorzoekingen stuitte het team op een zeer professionele en in werking zijnde ondergrondse hennepkwekerij in een loods in Dronten. Bijna 700 plantjes werden samen met de plantage ontruimd, ontmanteld en vernietigd. Een geldbedrag van enkele duizenden euro s, drie personenauto s en diverse kostbare randapparatuur om een hennepkwekerij in te richten en te starten zijn in beslag genomen. Het onderzoek richt zich in deze fase op de banden van de Nederlandse en Belgische verdachten en wie welke rol heeft in de georganiseerde criminele hennepteelt. Specialisten van de Financi le Recherche Dienst ondersteunen het onderzoek en richten zich op het crimineel verkregen vermogen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lelystad | 112 alarmeringen Lelystad | Goedkoop Tanken in Lelystad | Supermarkten in Lelystad | Weerbericht Lelystad