Getuigen van berovingen gezocht

woensdag 9 november 2016

Lelystad - De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van twee berovingen op straat. Op dinsdag 8 november werd een vrouw slachtoffer van een poging tot beroving in het centrum van Lelystad. Zaterdag 5 november werd een vrouw beroofd van haar tas op de Jolbrug.

Dinsdagavond 8 november omstreeks 20.15 uur deed een vrouw boodschappen op de Stationsweg toen ze zag dat een man achter haar aan liep. Uit voorzorg hield ze haar tas alvast steviger vast.

Ter hoogte van de Dukaatpassage probeerde de man de tas van haar schouder te rukken. De vrouw bleef de tas echter stevig vasthouden en de man slaagde niet in zijn opzet. Op dat moment kwam een groepje van circa tien jongens en meiden aanlopen, waarop de man het op een lopen zette.

Het gaat om een man van niet langer dan zo’n 1.70 meter. Hij droeg een lichtgekleurde jas, mogelijk grijs of lichtblauw en had een wat gezet postuur.

Zaterdag 5 november werd een vrouw omstreeks 18.00 uur op de Jolburg beroofd van haar tas. De vrouw liep vanuit de Jol naar de Gondel toen haar tas werd weggerukt. De dader draaide zich meteen om en rende de Jol in. Het gaat om een man met en breed postuur.

De politie heeft beide zaken in onderzoek en komt graag in contact met mogelijke getuigen, in het bijzonder met de groep jongeren bij de Stationsweg.  Heeft u iets gezien? Of weet u wie de dader is? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook bij M., via 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lelystad | 112 alarmeringen Lelystad | Goedkoop Tanken in Lelystad | Supermarkten in Lelystad | Weerbericht Lelystad