Vrouw slaat en hond bijt straatrover

woensdag 6 november 2013

Lelystad - Twee straatrovers wilden op dinsdagavond 5 november een vrouw beroven. Het slachtoffer sloeg de straatrover en een van haar honden beet van zich af.

Een 49-jarige vrouw uit Lelystad liep rond 22.50 uur met haarvier honden over het voetpad langs het water tussen de Landstrekenwijk en deSchoener. Zij liep in de richting van de sauna. Zij zag dat twee mannen haartegemoet liepen. En van hen sprak haar in gebrekkig Nederlands aan en eisteonder andere haar geld en mobiele telefoon. Om zijn eisen kennelijk kracht bijte zetten, gaf hij haar een klap. Zij liet hen niet op zich zitten en gaf de manonder andere een knietje in zijn kruis. En van haar honden liet zich ook nietonbetuigd: hij beet de straatrover in zijn hand of arm. Vervolgens kozen destraatrovers eieren voor hun geld. Zij gingen er zonder buit te voet in derichting van het Groenhorstcollege vandoor.

Signalementen

De man die het slachtoffer aansprak en door de hond werd gebeten:

Donkergetinte man, opvallend lang (1.90-2.00 meter) rond de 25/26 jaar, slanktot normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas tot op de heupen en een donkerebroek. Hij sprak zeer gebrekkig Nederlands. Mogelijk heeft hij een bijtwond inzijn hand of arm.

De medeverdachte:

Donkergetinte man, stuk kleiner ( 1.70 meter), rond de 25/26 jaar, breed/stevigpostuur. Hij droeg een grijs sweatshirt met capuchon en een blauwe spijkerbroek.De mannen spraken onderling in een buitenlandse taal, die het slachtoffer nietkon verstaan.

Getuigen

Aan getuigen van de straatroof wordt verzocht contact op tenemen met de politie in Lelystad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld MisdaadAnoniem op telefoonnummer 0800-7000. Hetzelfde geldt voor de mensen die menen deverdachte(n), mogelijk door een bijtwond aan zijn hand of arm, te herkennen.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lelystad | 112 alarmeringen Lelystad | Goedkoop Tanken in Lelystad | Supermarkten in Lelystad | Weerbericht Lelystad