Grote verkeerscontrole Lelystad

vrijdag 8 april 2016

Lelystad - Donderdag 7 april werd er op de Pijlersloot een grote verkeerscontrole gehouden. In samenwerking met de Belastingdienst, Douane, UWV en de RDW werden automobilisten door ANPR gescand. Bij overtredingen werden de voertuigen naar de controleplek gebracht.

Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor niet handsfree bellen, verlopen rijbewijs, te donkere ruiten en defecte verlichting. Bij 18 voertuigen bleek dat de banden te glad waren. Ook waren er voertuigen overbeladen of bleken ze niet verzekerd te zijn. Ook bestuurders die kinderen niet in een goedgekeurd kinderzitje hadden geplaatst, kregen een bekeuring. In totaal werden er drie voertuigen buiten gebruik gesteld in verband met openstaande boetes. Eén bestuurder moest nog DNA afstaan, bij zijn fouillering bleek echter dat hij een schietpen bij zich had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

 

De Belastingdienst legde beslag op 38 voertuigen, waarbij de eigenaren van deze voertuigen konden daarna wel met auto hun weg vervolgen. In 20 gevallen was dat niet zo, daar werd beslag gelegd en het voertuig direct afgevoerd. In totaal is er door de Belastingdienst voor 84.000 euro aan geld geïncasseerd.

 

Het UWV controleerde 80 personen van wie er 5 een nader onderzoek krijgen in verband met werken terwijl zij een uitkering ontvangen.

 

Ook de Douane controleerde veel voertuigen, waarbij één buitenlands voertuig en zijn bestuurder opviel door het vervoer van 40 liter wodka. Deze bestuurder kan een naheffing van accijns verwachten en kreeg direct een boete van 400 euro. De Douane had ook speurhonden en twee röntgen voertuigen mee om bagage en voertuigen te kunnen scannen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lelystad | 112 alarmeringen Lelystad | Goedkoop Tanken in Lelystad | Supermarkten in Lelystad | Weerbericht Lelystad