Scooterrijder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag, politie zoekt getuigen

woensdag 3 februari 2016

Lelystad - Dinsdagmiddag 2 februari heeft de politie een man aangehouden bij het Burgplein voor gevaarlijk rijgedrag en het niet voldoen aan een politiebevel. De politie is op zoek naar getuigen van de achtervolging.

Gistermiddag omstreeks 17.10 uur zag een motoragent een scooter rijden op de Pampusweg. Hij wilde de man controleren en gaf de bestuurder een stopteken. Toen de agent de bestuurder van de scooter vroeg of hij zijn rijbewijs kon tonen, gaf deze gas en reed hard weg. De motoragent zette de achtervolging in en reed vanaf de Pampus de Zuiderzeelaan over, daarna ging de verdachte via het voetpad de Blokkerhoek op en reed over gras, trottoir en bossages om te vluchtten.

 

De achtervolging ging verder en de scooterrijder reed via het trottoir van het Muiderzand over het grasveld aan de Zuiderzeelaan en daarna via het fietspad naar de Veluwe Burg. Daar reed de verdachte recht op een aantal voetgangers en een man met een winkelwagen af, zij konden hem nog maar net ontwijken. Bij de brug dichtbij het Burgplein kon de motoragent de man (19 jaar uit Lelystad) klemrijden. Hij  is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

 

Bent u getuige geweest van de achtervolging, neem dan contact op met de recherche Flevoland via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Lelystad | 112 alarmeringen Lelystad | Goedkoop Tanken in Lelystad | Supermarkten in Lelystad | Weerbericht Lelystad